Vergelijken uitvaartverzekering Aquaster.nl

Uitvaartverzekering afsluiten verstandig?

De kosten van een gemiddelde uitvaart in Nederland bedragen € 7.500,-. Dit is een fors bedrag. De kosten kunnen daarnaast ook nog flink oplopen. Is het verstandig om je hiervoor te verzekeren? 

Verzekeren of sparen?

Heb je onvoldoende spaargeld? Dan is het afsluiten van een verzekering zeker verstandig. Je wilt jouw nabestaanden niet in de financiële problemen brengen vanwege de kosten van jouw uitvaart. 
Heb je wel voldoende gespaard? Stel jezelf eens de vraag of dat inderdaad de beste optie is? Op een spaarrekening is de rente momenteel erg laag. Daarnaast moet je de verleiding het geld voor andere dingen te gebruiken, kunnen weerstaan. Een uitvaartverzekering afsluiten kan zelfs bij voldoende spaargeld toch een verstandig alternatief zijn.

Uitvaartverzekering duur? 

Bij een goede uitvaartverzekeraar betaal je minder premie dan het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Om dit te berekenen dien je het aantal termijnen te vermenigvuldigen met de premie. Dit bedrag moet lager zijn dan de verzekerde som. Daarnaast keert de verzekeraar ook de gehele verzekerde som uit, als je kort na het afsluiten van de verzekering komt te overlijden. 

Verzekeren ontzorgt!

Er bestaan twee soorten uitvaartverzekeringen. Bij de eerste variant wordt er een kant-en-klaar pakket afgesloten. De zogenaamde natura uitvaartverzekering. Naast de zekerheid van een gegarandeerde uitkering heeft deze verzekering nog een voordeel. Bij overlijden wordt er door de verzekeraar meteen een uitvaartverzorger ingeschakeld. Deze regelt in overleg met de nabestaanden de volledige uitvaart. 
Ook bestaat er de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten die een geldbedrag uitkeert. De nabestaanden kunnen dan een uitvaartverzorger naar keuze inschakelen. Dit zorgt voor meer keuzevrijheid. Welke variant je ook kiest: een uitvaartverzekering afsluiten brengt rust en zekerheid. 

Vergelijken uitvaartverzekering lastig? 

Om een goede vergelijking te maken is het verstandig om te bepalen welke verzekerde som gewenst is. Hiervoor zijn diverse tools op internet terug te vinden. Daarnaast is het van belang vooraf te bekijken of een uitvaartverzekering in geld of natura je voorkeur heeft. Vergelijken van uitvaartverzekeringen loont zeker! De premie en de voorwaarden kunnen per verzekeraar fors verschillen.