Bespaar veel ruimte in uw magazijn met AutoStore

AutoStore is een vooruitstrevend en innovatief opslag- en orderverzamelsysteem. In vergelijking met andere systemen werkt AutoStore ontzettend compact en daarnaast biedt het andere voordelen. Doorgaans is een regulier magazijn opgebouwd uit verschillende wandelgangen met aan de zijkanten hoge stellages. Als het systeem niet geautomatiseerd is, moeten de orderpickers zelf de hoogte in om de juiste producten bij elkaar te krijgen. Bij een AutoStore is dit allemaal verleden tijd. In deze blog bespreken we alle voordelen van een AutoStore-systeem. 

AutoStore heeft maar een beperkt vloeroppervlak nodig

In vergelijking met een traditioneel magazijn-systeem heeft AutoStore slecht eens kwart van het vloeroppervlak nodig. Na een integratie van AutoStore in uw magazijn bent u dus verzekerd van een verdubbeling van de huidige capaciteit, meer energiebesparing en ook wordt het picken van orders sneller en efficiënter verwerkt. AutoStore is niet opgebouwd uit verschillende wandelgangen. De goederen worden allemaal in kunststof bakken (bins) verzameld. Deze bins staan op en naast elkaar in een aluminium grid. Bovenop deze grid rijden robots die de bakken met de goederen pakken. Vervolgens worden deze kunststof bakken verwerkt en bij de werkstations van de orderpickers afgeleverd. 

Sneller, efficiënter en eenvoudiger

Op het moment dat een robot een order krijgt, gaat hij naar de juiste bak met de bestelde goederen. Deze bak wordt dus, zoals eerder beschreven, afgegeven bij het werkstation van een orderpicker. De robot plaatst de kunststof bak weer bovenaan in het Autostore-systeem. Daardoor blijven de meest bestelde producten vaak bovenaan. Met dit systeem worden de veel verkochte producten automatisch nog sneller gepickt en dit betekent dat orders nog sneller worden verwerkt. In andere woorden: u kunt sneller leveren! Een ander bijkomend voordeel is de werkeffectiviteit van een robot. In de praktijk is een robot namelijk nooit ziek. Verzuim of uitval is haast onmogelijk. Op het moment dat een robot defect is, gaat het systeem gewoon door. Een ander voordeel is de zuinigheid van een robot. Als voorbeeld: tien robots verbruiken evenveel energie als één stofzuiger. 

Ontdek de mogelijkheden

AutoStore optimaliseert zichzelf voortdurend. In vergelijking met een manueel magazijn zijn de prestaties van een AutoStore tien keer hoger. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden met AutoStore? Kijk dan vooral eens op de website van Element Logic. Zij zijn de grootste AutoStore-distributeur van de wereld in 2020. Daarnaast bieden zij op maat gemaakte oplossingen om de prestaties in uw magazijn te verbeteren. 

Geplaatst in IT