Leuke zakelijk relatiegeschenken om aan je collega’s te geven

De psychologie achter geschenken

Waarom geven mensen elkaar cadeaus? Studie laat zien dat mensen giften, hoe klein dan ook, positief werkt op de relatie tussen personen. Mensen zijn van nature gericht om mensen die goed voor ze zijn terug te willen bedanken. Niet alleen maakt dit jullie band dus sterker, vaak krijg je er ook iets voor terug, wat jullie band dus nog sterker maakt. 

Het gaat er hier niet direct om een heel duur geschenk, ook het aanbieden van een snoepje kan al een erg positief effect hebben. Dit werkt nog beter als je het persoonlijk maakt en er nog een geschenk bij biedt. Bijvoorbeeld: “Voor een aangenaam persoon als u, kan ik er nog een missen.” 

Het juiste geschenk kiezen

Nu wil je voor een collega natuurlijk iets specifieker aan het werk gaan dan een simpel snoepje, maar wat kan is nu het perfecte geschenk? Afhankelijk van de situatie kan je voor een standaard geschenk gaan of als je echt indruk wilt maken is er zeker nog de mogelijkheid voor luxe relatiegeschenken.

Dit kan een zeer positief effect hebben op collega’s waar je goed mee opschiet of zelfs leidinggevende waar je veel baat bij een goede relatie heeft. Naast deze geschenken kan je natuurlijk ook kiezen uit dingen van het verlanglijstje van jouw collega of betaalbare kunst: Kunst voor iedereen.

Overige voordelen 

Uiteraard heb je al veel baat bij de bijbehorende effecten die hiervoor vermeld zijn. Voor wat hoort wat, maar er zijn naast iets terug verwachten en de relatie versterken nog genoeg andere redenen om met iemand een geschenk te delen. 

Een van deze voorbeelden is dat mensen iets geven waar aandacht en tijd aan besteed is je een goed en voldaan gevoel geeft. Dit geeft je het idee dat je goed bent voor de mensen om je heen en je graag gezien wordt. Wie goed doet, goed ontmoet. Hierdoor ontstaat een kettingreactie van goede reacties wat jouw reputatie zal verbeteren.

Persoonlijke geschenken

Niks maakt echter zoveel indruk als een persoonlijk geschenk.  Het is origineel en laat zien dat u er echt de moeite voor gedaan hebt. Voorbeelden waar je aan kunt denken zijn een geschenk met hun initialen of naam.  Verder doen giften gerelateerd aan hun familie, geliefde, het bedrijf waar jullie werken,hun specialisatie of een van hun interesses en hobby’s het ook erg goed.

Speciale gelegenheden

Als je extra punten wilt scoren dan mag je de speciale gelegenheden niet vergeten. Is jouw collega jarig,is er een feestdag, is er een promotie behaald of gaat je collega naar een andere locatie en moet je afscheid nemen? Cadeau afscheid collega kopen. Dan kan je veel indruk maken met een geschenk. Door kansen zoals deze zullen ze je nooit vergeten en is de kans groot dat dit je ten goede afgaat. 

Weet je alsnog niet wat je wilt schenken? Dan kan je altijd nog even rondkijken op diverse websites of neem je de tijd om het te googlen, dan kom je er zeker weten aan uit.