Afvoer verstopt op het werk: 5x tips!

Het is misschien wel een van de meest vervelende dingen die je in huis tegen kunt komen: afvoer verstopt. Het kan een tijdrovende klus zijn en bovenal ook erg smerig. Maar wat als dit op het werk gebeurt? Wie gaat dit klusje dan klaren? Daarmee helpen we je op weg met de allerbeste tips. Ook thuis uitvoerbaar natuurlijk!

Schakel een vakman in

Wedden dat niemand zin heeft om zelf aan de slag te gaan met de allerbeste tips? Daarom. Huur een expert in die jouw pand snel weer vrij maakt van rioolproblemen. Afvoer ontstoppen behoort tot zijn dagelijkse business. Makkelijk voor jou en je collega’s en jullie worden er niet vies van.

Voorkomen is beter dan genezen

De oorzaak van een verstopte afvoer is meestal het gevolg van etensresten. Het is de bedoeling dat deze in de prullenbak terechtkomen. Eet daarom altijd je bord leeg. Let op! Zelfs zaadjes, kruimels én pitjes kunnen al zorgen voor een verstopping in de afvoer. Andere ingrediënten voor een afvoer verstopping zijn haren, zeepresten, verfresten, chemische middelen en schoonmaakmiddelen.

Tips om de afvoer te ontstoppen

We begrijpen dat je niet altijd zin hebt om je bord leeg te eten (maar gooi het tenminste niet in de afvoer). Of om kosten te betalen voor een vakman in afvoer ontstoppen. Pluk dan de vruchten van de allerbeste tip: maak zelf een ontstopper. Meng hiervoor twee ingrediënten: azijn en baking soda. Gooi ze niet vantevoren door elkaar, maar gebruik eerst het een en dan het ander. Je zult zien dat er een reactie ontstaat die het vuil lostrekt. Volg dit stappenplan:

  • Vul een waterkoker met kraanwater en breng deze aan de kook.
  • Giet de waterkoker over het putje heen.
  • Strooi baking soda door de gootsteen.
  • Opnieuw vul je een waterkoker en voeg daar azijn aan toe. Kook dit.
  • Giet hierna de waterkoker uit over de gootsteen.
  • Let op! Ga niet boven de gootsteen hangen. Deze dampen zijn slecht voor je.
  • Komt er een reactie? Als het goed is wel!
  • Maak het putje schoon en spoel het nog een keer door met heet water.

Jij en je collega’s kunnen hopelijk weer snel genieten van een rioolprobleem vrij kantoorpand.