Beginnersfouten in de Crypto Wereld

Beleggen in crypto wordt steeds populairder en we vinden het ook steeds normaler worden. Veel mensen verdienen er veel geld mee, ze maken van een paar honderd euro een miljoen. Toch zijn er ook heel veel mensen die geld verliezen. Dit komt omdat er veel valkuilen in zitten en het is voor veel mensen vaak lastig om een goed beeld te krijgen van de markt. In deze blog leer ik je hoe je veel simpele fouten kan vermijden.

Kennis en zelf nadenken

Het is belangrijk om zelf je eigen onderzoek te doen en niet blind te vertrouwen op iets wat iemand anders zegt. Het is vaak erg makkelijk om de menigte te volgen maar het levert vaak niks op. Als je namelijk zelf niet weet wat je aan het doen bent ga je nooit ver komen. Het is beter om kritisch te zijn en je eigen onderzoek te doen.Je ziet namelijk vaak dat beginnende beleggers in crypto compleet vertrouwen op ‘experts’ die ze op youtube of twitter zien. Vaak geven die ook alleen advies over het kopen en het verkopen van de munten gaat dan ook vaak fout. Wanneer je zelf goed onderzoek doet weet je veel beter waar je mee bezig bent en zo is de kans op verlies veel kleiner.

Kopen en verkopen

Soms kan het heel erg lastig zijn om een munt op het goede moment te verkopen en het kan ook vaak zijn dat je in een munt niet op het goede moment inkoopt. Toch zijn er een aantal punten waarmee je jezelf al snel mee kan verbeteren. Een bekende term is bijvoorbeeld: buy low, sell high. Probeer dus niet zomaar bij een munt in te stappen waar de prijzen omhoog schieten maar koop juist een munt waar de prijzen nog laag zijn. Als de prijzen omhoog schieten ben je eigenlijk altijd al te laat. Kijk naar de hele markt van een munt en koop de munt wanneer die in een ‘dipje’ zit. Dan kan je hem vervolgens verkopen wanneer die weer omhoog gaat.

Geduld en paniek

Iedereen wil natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen op korte termijn. Maar zo werkt het niet altijd. Het is slim om een plan te hebben waarin jij zelf gelooft en wat een goede toekomst heeft. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in een coin want het kan soms een hele lange tijd duren voordat een coin een flinke stijging maakt. En daarnaast moet je ook niet bang zijn voor een dip. Ook een goede munt heeft af en toe een dip maar daar komt hij als het goed is gewoon weer uit. Paniek moet je dus niet hebben. De markt is ontzettend volatiel en de prijzen kunnen elke dag veranderen. Zorg er dus voor dat je vertrouwen en geduld hebt en schrik vooral niet wanneer je munt even daalt. Er zijn erg veel beleggers geweest die uit paniek iets verkochten en vervolgens bakken met geld mis liepen.