Help! Muizen in huis en op kantoor

Een muizenplaag: daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ze knagen aan de kabels, eten de voorraadkast leeg en kunnen zelfs vervelende ziektes met zich meebrengen. Maar hoe voorkom je eigenlijk een muizenplaag? Je leest het hieronder!

Muizenval

De bekendste manier om muizen te vangen is wellicht de klassieke muizenval. Deze val koop je onder andere bij een dierenspeciaalzaak. Hier leg je eten in dat de muis lekker vindt. Denk aan een stukje brood of pindakaas. Als de muis dit eten probeer te pakken wordt het gevangen door de klem die op de val zit. Een nadeel aan deze methode is dat je deze vallen regelmatig moet legen en de kern van de oplossing niet wordt opgelost.

Gif tegen muizen

Een andere manier om van muizen in huis en op kantoor af te komen is met behulp van gif. Als de muizen daarvan eten gaan ze namelijk dood. Dit is echter alleen een oplossing voor op de korte termijn. De muizen kunnen namelijk resistent worden tegen het gif. Het komt er dan op neer dat je ze op een gegeven moment gewoon aan het voeren bent. Het resultaat? Nog meer muizen. De plaag wordt dan dus steeds groter en erger.

Ultrasoon apparaat

Een ultrasoon apparaat werkt met geluidsgolven die voor mensen onhoorbaar en onschadelijk zijn. Je steekt dit fraai stukje elektronica in het stopcontact en de muizen in huis vluchten weg van het geluid. Milieuvriendelijk? Dat is deze oplossing zeker, maar of het echt werkt tegen muizen is nog niet wetenschappelijk bewezen.

De kat

Van muizen in huis en kantoor af komen kan ook door middel van een natuurlijke vijand. Namelijk de kat. Naast dat een kat de muizen kan vangen, jaagt hij ze ook weg. De kat geeft namelijk een bepaalde geur af die muizen herkennen als gevaarlijk. De muizen zullen zich niet meer veilig voelen en zullen ergens anders heen gaan. Een kantoor- of huiskat is dus nog niet zo’n slecht idee.

Professionele bestrijding

Wil je er zeker van zijn dat de muizen voorgoed weg zijn? Neem dan contact op met een professionele bestrijder. Hij kan je precies vertellen hoe zij muizen bestrijden en dit ook uitvoeren. Gegarandeerd dat je geen muis meer tegen zult komen. Dat is wel zo prettig!