Het belang van een boekhouder in de horeca

Voor horecaondernemers is het altijd hard werken, zeker met het personeelstekort wat er nu heerst. Het is dan ook logisch dat deze mensen zoveel mogelijk tijd aan hun bedrijf kunnen besteden en niet constant bezig zijn met de administratie en personeelsplanning, voor deze mensen is een horeca boekhouder de ideale oplossing. Maar wat kan een boekhouder allemaal nog meer betekenen en waarom is een goede boekhouding zo belangrijk?

Met een goede boekhouding weet u hoe het bedrijf ervoor staat

Als u weet dat de boekhouding helemaal op orde is dat heeft u veel inzicht in de huidige toestand van het bedrijf en of er ruimte is voor eventuele investeringen. Als u zelf geen tijd of personeel hebt om deze boekhouding te doen, dan is de beste optie om dit uit te laten besteden aan een accountant. Zij hebben de juiste ervaring en expertise om dit goed en duidelijk voor het bedrijf te doen, zo heeft u dus constant inzicht in hoe het bedrijf er financieel voor staat. Buiten het doen van de boekhouding kunt u gelijk de accountant(s) om advies vragen over allerlei financiĆ«le en rechtelijke kwesties. De accountants houden de bewegende markt altijd in de gaten en zullen eventuele veranderingen rondom de wet- en regelgeving gelijk doorcommuniceren voor uw horeca onderneming. Op deze manier zult u altijd op de hoogte worden gehouden en kunt u uw aandacht besteden aan uw bedrijf. 

Andere diensten

Buiten de administratie kunnen accountant(s) u adviseren over allerlei andere zaken, bijvoorbeeld fiscaal advies. De accountant kan ook alle fiscale aangiften voor uw onderneming opstellen en versturen. Ook wanneer u het niet eens bent met acties van de belastingdienst kan de accountant u helpen door een bezwaar- en beroepschriften op te stellen. 

Salarisadministratie

De horecabranche is natuurlijk een branche waar mensen vaak heel flexibele uren moeten werken, niet de standaard 9 tot 5 waar veel andere branches wel mee werken. Ook heb je in de horecabranche veel te maken met oproepkrachten en parttimers, die waarschijnlijk per gewerkte uren betaald zullen worden. Hierdoor neemt de salarisadministratie vaak ook veel tijd in beslag, ook dit takenpakket kunt u bij een accountant kwijt. Ze kunnen u hierover ook adviseren omtrent werkkostenregeling en de beloning van medewerkers. Zeker als u zelf geen affiniteit hebt met al deze cijfertjes kan het soms een hersenbreker zijn, het inhuren van een accountant is dan de beste en meest overzichtelijke oplossing.