Hoeveel gaat een auto importeren kosten?

Ben je toe aan een nieuwe auto? Of heb je al een auto op het oog? Je kunt verschillende redenen hebben om een auto te importeren uit het buitenland. Vaak zitten er verschillende voordelen aan vast. Maar uiteindelijk is iedereen op zoek naar de laagste prijs onderaan de streep. Dus hoeveel gaat een auto importeren kosten vanuit het buitenland? We zochten het voor je uit. 

De prijs van je auto

Als je een nieuwe auto koopt, is het natuurlijk logisch dat daar kosten aan verbonden zijn. In verschillende landen is een tweedehands auto goedkoper in aanschaf dan in Nederland. Hoeveel de kosten van je auto zijn, heb je natuurlijk zelf in de hand. Je bepaalt je budget voor je auto en binnen dit budget kies je een geschikte auto die aan je wensen voldoet. 

Houdt rekening met vervoerskosten

Heb je je droomauto in het buitenland gevonden? Je kunt het positieve prijsverschil nog niet zomaar in je zak steken. Je moet nu met je auto invoeren in Nederland. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je tweedehands auto vanuit het buitenland vervoerd moet worden naar Nederland. De totale kosten hiervan hangen af van de locatie waar je de auto koopt. Kun je in één dag terug naar Nederland rijden? Of moet je ergens overnachten? En kun je er naartoe rijden of ben je afhankelijk van het vliegtuig of van een boot? Met die kosten moet je allemaal rekening houden. Bij de vraag hoeveel gaat een auto importeren kosten, moet je dus ook altijd rekening houden met de kosten van het vervoer naar Nederland. 

Auto importeren kosten RDW & BPM in Nederland

Als je eenmaal in Nederland bent aangekomen, moet je je auto invoeren. Je auto heeft inmiddels een Nederlands kenteken nodig. Voordat je die krijgt, moet je verplicht een RDW-keuring doen. Dit kost uiteraard geld en je raad het misschien al: je moet ook de kosten van het Nederlandse kenteken betalen. Je kunt ervan uitgaan deze twee belangrijke handelingen je ongeveer € 150 euro gaat kosten. Maar dan ben je er nog niet. Je moet voor je tweedehands auto een BPM-aangifte doen. Wat de kosten hiervan zijn is per auto verschillend. Een schatting van deze kosten kun je berekenen op de website van de Belastingdienst.