Jouw nieuwe profielfoto voor al je zakelijke accounts

Een zakelijk profiel is voor iedereen belangrijk. LinkedIN, facebook etc. Maar zorg er ook voor dat je een goede profielfoto hebt, dat is een van de eerste dingen die mensen op jouw profiel zien, en deze moet dus een goede indruk maken. Met de volgende tips doe je dat!

Vanaf waar?

Het klinkt apart, maar het camerastandpunt beïnvloedt de manier waarop je overkomt. Als je een foto van bovenaf maakt, kijk je naar boven, waardoor je onderdanig lijkt. Het tegenovergestelde geldt ook: maak je een foto vanaf onder, dan kom je (te) dominant over. Zorg er daarom voor dat de camera op de hoogte van je gezicht staat, zodat je een neutrale indruk achterlaat.

Open overkomen

Als je lacht lijkt het alsof het makkelijker is om met je te praten, je komt vriendelijker over. Daarom is het heel belangrijk dat je lacht, en in ieder geval niet boos kijkt en zo mensen afschrikt. Ook is het belangrijk om in de camera te kijken, dan kom je benaderbaarder over. Als je handen nog op de foto staan, zorg dan dat je je armen niet over elkaar heen hebt, dan kom je gesloten over.

Consequent

Zorg dat je op alle profielen dezelfde foto gebruikt, zodat mensen je altijd herkennen. Als je op elk platform een andere foto hebt dan zou het kunnen zijn dat bedrijven niet zeker weten of jij het echt bent, of dat het iemand anders is. Dan kijken ze misschien niet op je profiel, waardoor ze belangrijke informatie over jou mis kunnen lopen. Kies daarom op elk platform voor dezelfde profielfoto. Zorg ook dat je op deze foto goed herkenbaar bent, als een bedrijf dan na een gesprek nog een keer naar je profiel wil kijken dan weten ze zeker dat jij het bent. Als je veranderd bent, nieuwe kleur haar/nieuw kapsel, verander je foto dan zodat je herkenbaar blijft.