Kantoor opvrolijken

Bij een kantoorbaantje denken veel mensen aan een werkplek met een computer in een saai ongezellig kantoor. Dit is een heel conservatief beeld, want kantoren zijn heden ten dage heel modern. Dit is ook noodzakelijk, want een inspirerende werkplek werkt goed voor de concentratie. Natuurlijk hebben niet alle bedrijven de financiële mogelijkheden om hun werkplek zo modern en mooi in te richten als die van Google, maar ook met een klein budget is je kantoor makkelijk op te pimpen.

Kleuren

Het gebruik van kleuren is heel belangrijk voor je kantoor. Dit kan door middel van het schilderen van de muren. Echter leidt een gekleurde muur sommige mensen af. Zij hebben liever een witte muur. Vrolijk deze op met wanddecoraties. Gebruik daarnaast leuke bureaustoelen of ander zitmeubilair. Kies de kleuren wel verstandig. Sommige kleuren kunnen erg vloeken.

Planten

Planten maken je kantoor niet alleen gezelliger, ze zorgen ook voor een betere werkconcentratie. Planten geven zuurstof af. Hoe zuurstofrijker de lucht, hoe beter mensen kunnen werken. Naast een betere concentratie zorgt het ook voor minder stress. Planten in kantoor is dus een grote aanrader.

Vrije tijd

Een hele dag achter de computer zitten is niet goed voor jezelf en je werknemers. De arbeidsproductiviteit zal gedurende de dag flink afnemen. Een beetje ontspanning tussendoor is dan ook heel belangrijk. Hoe kan dit beter dan een onderling potje tafeltennis of tafelvoetbal. Super gezellig en je bent ook nog eens in beweging. Het zorgt voor veel meer ontspannenheid op de werkvloer.

Inspirerende werkplekken

Denk out of the box. Voorbeelden zijn hangmatten, treinbanken, zitzakken of een caravan als vergaderzaal. Deze leuke en originele plekken binnen je kantoor zorgen ervoor dat de werknemers creatiever en helderder gaan denken. Veel werknemers vinden zo’n werkplek heel leuk en het ziet er vaak ook nog eens heel leuk uit. Zeker een tip dus.