Klanten écht binden doe je zo

Als bedrijf ‘leef’ je waarschijnlijk van klanten. Als zij er niet waren, waar was dan je bestaansrecht? Klanten wil je daarom bij je houden. Daar mag je echt best wel wat moeite in steken. En het mag best wat kosten. Maar het hoéft je niet overdreven veel te kosten! Ga zelf maar eens na: wat is eenvoudig geregeld, relatief goedkoop én zorgt voor waardering van je klanten? Juist, relatiegeschenken! Een reclamemiddel dat je zo groot, klein, duur of goedkoop maakt als je zelf wilt.

Ga je voor een kleinigheidje, dan kun je bijvoorbeeld heel goedkoop pennen bedrukken. En dan kun je er ook nog helemaal je eigen draai aan geven. Ga je voor de meest standaard pen, of toch voor een wat luxere uitvoering, bijvoorbeeld in een mooi doosje? Wil je je gevoel voor humor in de strijd gooien? Ook een goed idee! Humor werkt vaak goed. Het maakt mensen vrolijk en wakkert goodwill aan. Er zijn grappige pennen te bedrukken, zoals die in de vorm van een doktersspuitje, ideaal voor in de zorg. Of met een gek poppetje erop, of een duimpje. Die staat natuurlijk voor positiviteit. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.


Er is natuurlijk veel meer dan pennen. Je kunt ook complete goodie bags samenstellen. Dan kun je, naast je giveaways, een mooie tas van je logo voorzien. Wil je het duurzaam aanpakken, dan kies je natuurlijk niet voor plastic tasjes. Je kunt voor je relatie ook een gave katoenen tas bedrukken. Duurzaamheid werkt, net als humor, erg goed. Heel veel mensen zijn tegenwoordig bezig met een beter milieu. Als ze zien dat ook jij daarmee bezig bent, zullen ze je nóg meer waarderen! En wat kun je zoal in die tasjes stoppen? Nou, eigenlijk alles! Anti-stress balletjes zijn een voorbeeld van een geschenk dat je ook helemaal op de branche kunt afstemmen en waarmee je ook perfect je gevoel voor humor kunt uiten!