Product op de markt introduceren – 5 stappen

In deze blog zal uitgelegd worden hoe je klanten of opdrachtgevers het beste kan bereiken bij het introduceren van een nieuw product op de markt. Hiervoor zijn 5 aspecten heel belangrijk.

Ken je klant

Iedere doelgroep moet je anders benaderen. Om dit op de juiste manier te doen zul je je zo veel mogelijk in je potentiële klanten of opdrachtgevers moeten verplaatsen. Je moet ze kunnen overtuigen om jouw product te kopen en niet de producten die de markt al aanbiedt. Het is belangrijk dat je kort en bondig kunt formuleren hoe je het probleem van de klant gaat oplossen. Daarnaast moet het taalgebruik de doelgroep aanspreken. Denk hier goed bij na, want het is echt belangrijker dan veel ondernemers denken. Beloof daarnaast geen dingen aan je klanten die je niet kunt waarmaken. Dit is zeer schadelijk voor het imago van je bedrijf.

Houd het kort en bondig

Een hele bekende uitspraak die hier perfect van toepassing is, is ‘less is more’. Specificeer de voordelen van je product, ook al bevat het product ook vele andere voordelen. Hoe gespecialiseerder je product, hoe beter het een specifieke doelgroep op de markt aanspreekt. Hierdoor heeft het product een grotere kans van slagen.

Product testen

Stel een testperiode in, waarbij een aantal klanten de mogelijkheid krijgen het product gratis uit te testen. Door middel van de feedback kunnen de puntjes op de ‘i’ gezet worden. Wederom is hierdoor de kans op succes groter.

Zoek verkooppartners

Een ander belangrijk aspect is het benaderen van relevante verkooppartners.Door samen te werken kan het makkelijker zijn om jouw product te verkopen. Daarnaast moet je je afvragen waar jouw potentiële klanten voornamelijk winkelen, online of in de fysieke markt.

Product promoten

Gebruik meerdere marketingtools om het product te promoten. Het verkoopt zich ten slotte niet vanzelf. Denk hierbij aan social media en advertenties. Een andere populaire manier van promoten is guerillamarketing. Dit is een marketingtechniek waarbij bedrijven met beperkte middelen een zo groot mogelijke publiciteit proberen te bereiken. Dit is heel interessant voor beginnende bedrijven.