Uitgelicht: 2 elektrische auto’s

Wil je overstappen naar een elektrische auto? Dan kan het zijn dat je twijfelt tussen twee fantastische auto’s. In deze blog gaan wij de Kia e-Niro en de Polestar 2 vergelijken. Op deze manier kun je erachter komen welke auto je het prettigst vindt. Kom je er toch niet helemaal uit? Kom gerust langs in onze winkel. Wij helpen je graag bij het kiezen van je droomauto.

Hoe lang duurt het voordat de auto vol is?

Een elektrische auto moet je natuurlijk opladen. De ene auto kan langer mee dan de andere auto. De Kia Niro EV heeft voor het opladen een snelheid van maximaal 80 kW DC. Je kunt deze auto in een ideaalscenario in 10,5 uur weer vol krijgen. De laadcapaciteiten van de Polestar 2 zijn veelbelovend. De auto is namelijk voorzien van 3-fasen aansluiting en kan tot maximaal 150 kW per uur snelladen. Ideaal voor als je vaak moet reizen voor bijvoorbeeld je werk.

Hoeveel kilometer kun je met elke autorijden?

Het is ook heel belangrijk om te weten welke afstanden je met een volle accu kunt rijden. Met de Kia e-Niro kun je op een acculading 455 kilometer rijden. Daarna dien je de wagen echt op te laden. Met de Polestar 2 kun je maar liefst 450 kilometer rijden. Naar verwachting gaat ook Polestar 2 in meerdere varianten uitkomen met ook verschillende accupakketten. 

In welke kleuren zijn de auto’s beschikbaar?

Naast dat een auto duurzaam rijdt is de kleur ook een dingetje. De Polestar 2 is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren met bijzondere namen, namelijk: Void, snow, magnesium, thunder, moon en midnight. De Kia E-Niro is in nog meer kleuren beschikbaar, namelijk: Clear White, Platinum Graphite, Snow White, Pearl, Silky Silver, Aurora Black Pearl, Gravity Blue, Runway Red, Moss Gray, Aluminum Silver en Pluto Brown. Welke kleur ga jij kiezen?