Waarom investeren in je personeel zo belangrijk is

Elke werknemer kan profiteren van goede ontwikkelingsprogramma’s. Het wordt echter wel vaak vergeten door de dagelijkse drukte, maar eigenlijk als bedrijfseigenaar zijnde kun je het jezelf niet veroorloven om niet te investeren in je personeel. Het kan namelijk juist veel voordelen met zich meebrengen.

Het trekt goede werknemers aan en houdt ze binnen

Tegenwoordig is werknemersbehoud is een enorme uitdaging en zo ook het wervingsproces. Als je laat zien dat je wilt investeren in je personeel, kan dat een reden zijn voor mensen om te blijven. Buiten het feit dat ze gemotiveerder zijn om voor je te werken, zijn ze ook loyaler. Liefde moet van twee kanten komen en door jou investering in hen laat jij zien dat dit het geval is.

Het verhoogt de veiligheid

Als je een bedrijf hebt in een sector waar er gevaar op de loer ligt (zoals de bouwsector), kan het aanbieden van opleidingen en certificaten de veiligheid verhogen. Iemand die bijvoorbeeld een VCA certificaat gehaald heeft is bewuster van het gevaar om hem of haar heen, is bekend met de regels wat betreft veiligheidseisen waaraan voldaan moet worden en kan dit ook aantonen (mocht er iets voorvallen).

Het houdt werknemers betrokken bij je organisatie

Verveelde werknemers kunnen rampzalig zijn. Ze nemen eenvoudig een negatieve houding aan, hebben slordige werkgewoonten en veroorzaken schade aan relaties met andere werknemers en klanten. Als je in ze investeert, is dat een manier waarop je jouw medewerkers aan het werk kunt houden omdat ze breder inzetbaar zijn en zich daardoor niet hoeven te vervelen. Biedt interessante trainingsprogramma’s en toekomstige ontwikkelingsevenementen die leuk of uitdagend zijn voor het personeel om naar uit te kijken. Dit houdt het personeel betrokken bij je organisatie.

Personeelsleden waarin geïnvesteerd is zijn waardevoller voor je bedrijf

Mensen waarin jij geïnvesteerd hebt, zullen op de lange termijn beter voor je werken. Daardoor kun je geld te besparen, aangezien werknemers efficiënter en bekwamer worden. Ontwikkeling van je personeel heeft ook het potentieel om de verkoop en omzet te verhogen.