Zo organiseer je een geslaagd bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje organiseren voor alle collega’s is natuurlijk een jaarlijks terugkerend fenomeen. Veel organisaties kiezen ervoor om een vaste groep mensen de uitjes te laten organiseren, maar andere bedrijven kiezen juist weer voor een roulerende groep. Wij helpen je in ieder geval op weg met 5 handige tips om er een onvergetelijk personeelsuitje van te maken.

1. Budget

Natuurlijk een van de belangrijkste factoren. Wat is het te besteden budget van het teamuitje? Vraag een prijs per persoon of een totaalbedrag aan jouw werkgever en hou rekening met de werkkostenregeling. De werkkostenregeling is een vervanging van alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, en bundelt deze is een collectief geheel.

2. Plan je personeelsuitje op tijd

Geheel afhankelijk van wat je wil gaan organiseren tijdens jullie uitje, is het natuurlijk het leukste als er zoveel mogelijk mensen mee kunnen tijdens dit jaarlijkse uitje. Kies een aantal geschikte data en begin op tijd met de inventarisatie, een gouden regel! Geef jouw collega’s altijd verschillende opties en gebruik een online datumprikker om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de beschikbaarheden.

3. Kies de activiteit

Heb je al een keuze kunnen maken uit de locatie of regio waar jullie bedrijfsuitje zal gaan plaatsvinden? Kies dan een aantal activiteiten uit die jou leuk lijken en vraag hiervan offertes op bij verschillende aanbieders. Probeer altijd originele activiteiten te kiezen, want die blijven je natuurlijk het meeste bij. Inventariseer altijd bij je collega’s zodat iedereen een leuke dag heeft. Vraag bijvoorbeeld ook naar dieetwensen of allergieën om verrassingen te voorkomen.

4. Bekendmaking van het uitje

Het is een keuze om vooraf het uitje al bekend te maken of om er gewoon een verrassing van te maken. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van jullie bedrijfscultuur en de ervaringen van de voorgaande jaren. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om jouw gekozen uitjes vooral voor te leggen en jouw collega’s zelf te laten kiezen onder het motto ‘meeste stemmen gelden’.

5. Maak er een topdag van

Probeer zoveel mogelijk voor te bereiden en geniet zelf ook van jullie bedrijfsuitje, want dat wordt nog wel eens vergeten. Maak een speciale groepsapp aan en verzamel hierin alle gemaakte foto’s en filmpjes. Dat is altijd leuk om later nog eens terug te kijken met elkaar! Zorg dat iedereen vooraf een noodnummer heeft in geval van calamiteiten en vraag iedereen in de week na het personeelsuitje ook naar hun ervaringen en feedback. Met onze tips zorg je er in ieder geval voor dat het een onvergetelijke dag zal worden!